
שלום!
ברוכים הבאים !
מאוד שמחה לפגוש אתכם כאן במרחב הוירטואלי ולספר לכם על החדשנות המשפטית שקיימת כאן. שמי שני לוי רוזנבלום ואני מגשרת ועורכת דין שמתעסקת בגישור ועריכת דין בהליכי גירושין, פרידות וצוואות ובכלל בדיני משפחה, היי טק וזכויות יוצרים.
הגעתי לתחום של דיני משפחה אחרי שלמדתי בנוסף לעריכת דין טיפול ועבודה מודעותית והתחלתי לגשר בין זוגות שהתגרשו סביבי כל זאת לפני מספר שנים.
לאור סיפור אישי שעברתי על בשרי, כתבתי את המדריך והספר "פרידה מודעת וגירושין בהסכמה" שהפך להיות שיטת ליווי אולטימטיבית לזוגות שעוברים פרידה וגירושין. השיטה מאפשרת לזוגות לעבור פרידה וגירושין בצורה שיתופית, הדדית והרמונית ככל שניתן, כך שהפרידה הופכת לתהליך שבו התא המשפחתי עובר שינוי ממשפחה אשר מבוססת על תשתית של קשר זוגי, למשפחה אשר שמבוססת על מסגרת הורית משותפת ללא קשר למשמורת אשר מוסכמת על הצדדים.
הדגש מושם על שמירת התא המשפחתי גם בפרידה ועירסול הילדים ובני הזוג הנפרדים, ראיית כל הנוגעים בדבר והפיכת הפרידה ממשבר להזדמנות להפוך את הקערה על פיה.
אני מלמדת את הזוגות לנשום קודם כל בתוך התהליך שהם עוברים ועוזרת להם להתבונן על כלל הפרמטרים אשר מרכיבים את הפרידה כמכלול שלם ומלא ולא נותנת להם ליפול למלחמות שווא וריבים שאינם מקדמים אף אחד ורק מחלישים אותם בטווח הקצר והארוך.
אנחנו מתחילים ביצירת כוונה משותפת לתהליך, חזון, ערכים וחתימה על הסכם גישור ומשם ... ממשיכים לתהליך משמעותי משנה חיים.
תחומי העיסוק שלי כוללים בנוסף לכך גם ליווי למשפחות חדשות חד מיניות בהסכמי הורות משותפת (צו הורות פסיקתי), הסכמי זוגיות וחיים משותפים מתוך יצירת כוונה לחזון משותף וחיים אשר מבוססים על האינטרס הזוגי המשותף, צוואות, צו קיום צוואה, צו קיום ירושה, יפוי כח מתמשך, הסכמי ממון
הסיפור שלי
הסיפור שלי החל בילדות עת ההורים שלי התגרשו כאשר הייתי ילדה בת חמש וחצי והמשפחה שלי התפרקה. ההורים והמשפחה שלי עברו טלטלה מאוד גדולה שנחרטה לי בלב.
לימים אחרי 17 שנים של ביחד גם אני התגרשתי מבעלי אבל אחרי שעברתי תהליך עמוק בו הבנתי שעל מנת לא לפרק את המשפחה שבניתי אני רוצה לעשות את זה אחרת ומשם כתבתי תהליך שנקרא "פרידה מודעת וגירושין בהסכמה" ומשם אני מלווה זוגות ומשפחות שעוברים פרידה בתהליך עמוק שבו אנו הופכים את המשבר להזדמנות, בה כל פרט לומד יותר ויותר לקחת אחריות על ההתנהלות האישית שלו ומשם מתקדמים לתהליך של פרידה שלא מעמיק את השבר אלא מאחה ומביא את הפרידה למקום שיש בו השלמה עם השינוי שמתרחש בתא המשפחתי ושלום.
התהליך כרוך במספר תחנות עבודה: תחנה אישית, תחנה כלכלית, תחנה הורית משותפת ותחנה משפחתית חדשה, התחנות הללו מאפשרות בחינה של הקשר ממקום חדש ובנייה של מערכת חדשה אשר מאפשרת תא משפחתי חדש, מתפקד ללא משקעי עבר עם תקשורת טובה ואפקטיבית והתחשבות בכל בני המשפחה.